Olejek do twarzy Czarnuszka z tamanu do cery trądzikiem, egzemą, alergią skórną, podrażnionej
search
  • Olejek do twarzy Czarnuszka z tamanu do cery trądzikiem, egzemą, alergią skórną, podrażnionej
  • Olejek do twarzy Czarnuszka z tamanu do cery trądzikiem, egzemą, alergią skórną, podrażnionej

Olejek do twarzy Czarnuszka z tamanu do cery trądzikiem, egzemą, alergią skórną, podrażnionej

49,00 zł
Brutto

Olejek przeznaczony głównie do cery problematycznej, borykającej się np. z trądzikiem, egzemą, alergią skórną, podrażnionej, czy po ekspozycji na słońcu.

Ilość

Kompozycja 6 olejów roślinnych zimnotłoczonych o znakomitej jakości , bogatych w nienasycone kwasy tłuszczowe, o potężnych właściwościach przeciwzapalnych, przeciwbakteryjnych, przeciwgrzybicznych i przeciwwirusowych, jednocześnie działających łagodząco na stany zapalne, na zmiany trądzikowe, podrażnienia, zaczerwienienia, pokrzywki.

Olejek dodatkowo posiada właściwości silnie regenerujące, antyoksydacyjne, stymuluje odnowę naskórka, działa zmiękczająco i tonizująco na skórę, poprawia nawilżenie skóry, a także pomaga niwelować drobne zmarszczki i oznaki przedwczesnego starzenia się skóry.

DLA KOGO?

Przeznaczony głównie do cery borykającej się trądzikiem, egzemą, alergią skórną, podrażnionej, po ekspozycji na słońcu.  

Pojemność netto: 30ml

Najlepiej zużyć przed końcem: 1 rok do daty produkcji

SPOSÓB UŻYCIA

Dla najlepszych efektów - zastosuj na lekko zwilżoną skórę – olejek zwiąże wodę i wprowadzi ją w głąb skóry, jednocześnie spowoduje to doskonały „ślizg” i rozprowadzenie eliksiru po delikatnej skórze twarzy bez potrzeby intensywnego wcierania go. Na jedną aplikację na twarz wystarczą 3-4 krople, na szyję i dekolt dodatkowo 4-5 kropli. Wkropl eliksir w zagłębienie dłoni, a następnie delikatnie wmasuj / wklep opuszkami palców w skórę.  

ABY ZADBAĆ O JAKOŚĆ I JAK NAJDŁUŻSZĄ ŚWIEŻOŚĆ OLEJKU, ZALECAMY PRZECHOWYWAĆ GO W TEMPERATURZE PONIŻEJ 25 STOPNI CELSJUSZA, Z DALA OD ŹRÓDEŁ CIEPŁA.

Tylko naturalne składniki.

Składniki:

olej z nasion czarnuszki, olej z orzechów włoskich, olej z nasion konopi siewnej , olej jojoba, olej tamanu , olej z nasion ogórecznika

Ingredients: Nigella Sativa Seed Oil, Juglans Regia Seed Oil, Cannabis Sativa Seed Oil, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Calophyllum Inophyllum Seed Oil, Borago Officinalis Seed Oil

Olej z czarnuszki

Nierafinowany, zwany złotem faraonów, to prozdrowotny olej, w którego składzie zidentyfikowano ponad sto substancji o różnorakiej aktywności biologicznej, wpływających bardzo korzystnie na kondycję zdrowotną człowieka. W kosmetyce jest niezwykle pożądany ze względu na bardzo silne właściwości przeciwzapalne i antybakteryjne, jest więc bardzo pomocny w niwelowaniu objawów alergii i walce z trądzikiem: pomaga łagodzić podrażnienia, pokrzywki i stany zapalne skóry, pomaga likwidować zaskórniki, oczyszcza pory, hamuje namnażanie się drobnoustrojów. Jednocześnie stymuluje odnowę naskórka, nawilża, wzmacnia, uelastycznia i zdecydowanie ujędrnia skórę. Regularnie stosowany, wykazuje potencjał przeciwzmarszczkowy. Jest naprawdę wspaniały i bardzo wszechstronny w działaniu.

Olej z orzechów włoskich

Rafinowany, jest bogatym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych: omega-3, omega-6 i omega-9, obfituje w witaminy E, A, z grupy B, biotynę. Olej posiada właściwości lecznicze, przeciwzapalne, przeciwzmarszczkowe, regeneracyjne, zmiękczające i tonizujące. Wzmacnia odporność skóry, wygładza ją, nadaje miękkość i sprężystość.Używany jest w różnorodnych problemach skórnych, na rany, owrzodzenia, oparzenia, przesuszoną i szorstką skórę, idealny dla skóry dojrzałej, także alergicznej i tłustej. Dobrze się rozprowadza i dość szybko wchłania.

Olej konopny

Nierafinowany, ma cudowną ciemnozielona barwę i korzenno-orzechowy zapach, uzyskuje się go w wyniku tłoczenia nasion konopi siewnej. Właściwości kosmetyczne i terapeutyczne determinowane są przez unikatowy skład chemiczny tego oleju, zawiera on bowiem około 75% niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych w idealnych proporcjach – są one konieczne do prawidłowego funkcjonowania wielu struktur i procesów życiowych naszego ciała, w tym skóry. Ma naturalne właściwości przeciwzapalne i przeciwbakteryjne, działa więc ochronnie i kojąco w stanach zapalnych, podrażnieniach i zmianach skórnych (egzemy, atopowe zapalenie skóry, trądzik). Jest też doskonałym olejem nawilżającym, delikatnym, przeznaczonym nawet dla małych dzieci oraz alergików.

Olej jojoba

Nierafinowany, powszechnie zwany olejem, w rzeczywistości jest płynnym woskiem, który w niskich temperaturach tężeje. Jest unikalny wśród innych olejów, bowiem wykazuje się doskonałą biozgodnością z ludzką skórą, a więc jest strukturalnie i chemicznie bardzo podobny do ludzkiego sebum. Posiada dużą ilość witaminy E, działa wysoce regenerująco, nawilżająco, a także przeciwzapalnie. Jest łagodnym i bardzo bezpiecznym olejem, może być aplikowany na wyjątkowo wrażliwą, skłonną do podrażnień skórę.

Olej tamanu

Nierafinowany, organiczny. Unikatowy, wręcz luksusowy, wciąż rzadko spotykany w kosmetykach, choć jego skład i właściwości są imponujące. Zalicza się go do bioolei, bowiem zawiera dużą ilość niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz innych cennych składników, odpowiedzialnych za nawilżanie, odżywianie, regenerację uszkodzonych komórek, działanie antyoksydacyjne, przeciwzmarszczkowe, ochronne, podwyższające odporność. Jednakże największym atutem tego oleju są jego potężne właściwości przeciwzapalne, przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe, przeciwgrzybiczne, przeciwbólowe, gojące, które wykorzystuje się do walki z niedoskonałościami skóry, stanami zapalnymi, trądzikiem, łuszczycą, łupieżem, owrzodzeniami.

Olej z ogórecznika

Nierafinowany, organiczny, tłoczony z nasion ogórecznika lekarskiego, o charakterystycznym zapachu. Kolejny bioolej o wysokiej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych, wśród których jest wyjątkowy, niezmiernie rzadko spotykany kwas gamma-linolenowy , czyli GLA (występuje np. w kobiecym mleku). Olej wykazuje silne działanie antybakteryjne, przeciwzapalne, silnie regeneruje zniszczoną skórę, w związku z czym polecany jest do pielęgnacji różnych dolegliwości skórnych: podrażnienia, egzema, wypryski, łojotokowe zapalenie skóry, odmrożenia, do cery zarówno suchej (silnie nawilża, poprawia elastyczność), jak też dojrzałej, zwiotczałej, zniszczonej np. wskutek opalania. 

MM031

Opis

Rodzaj
on
ona
Kosmetyki naturalne
do twarzy

Specyficzne kody

EAN13
5903636960265

Zobacz także

Komentarze (0)