Olejek do twarzy Śliwka z szafranem do cery wymagającej nawilżenia
search
  • Olejek do twarzy Śliwka z szafranem do cery wymagającej nawilżenia
  • Olejek do twarzy Śliwka z szafranem do cery wymagającej nawilżenia
  • Olejek do twarzy Śliwka z szafranem do cery wymagającej nawilżenia

Olejek do twarzy Śliwka z szafranem do cery wymagającej nawilżenia

49,00 zł
Brutto

Eliksir do twarzy o wybitnie nawilżających właściwościach, na bazie nierafinowanych, tłoczonych na zimno: oleju z pestek śliwek i oleju szafranowego, bogaty w witaminę E – zwaną witaminą młodości oraz ekstrakt z rozmarynu – o działaniu antyoksydacyjnym.

Ilość

Prosty, a jakże potężny skład!

Olej śliwkowy i szafranowy (krokoszowy) to oleje uważane za doskonałe źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-9 i omega-6, które skutecznie pomagają zlikwidować suchość i łuszczenie się skóry, zapobiegają jej wiotczeniu, tworzą naturalny, niezbędny dla skóry film ochronny.

Witamina E występująca naturalnie w dużym stężeniu szczególnie w oleju szafranowym, oraz dodatkowa porcja tej witaminy dołączona przez nas do kompozycji eliksiru – to cenny składnik o właściwościach antyoksydacyjnych, przeciwstarzeniowych i regenerujących, chroniący skórę przed uszkodzeniami spowodowanymi czynnikami zewnętrznymi.

Ekstrakt z rozmarynu wydatnie wzmacnia działanie pozostałych składników, jest bardzo silnym antyoksydantem, posiada więc własności ochronne, przeciwstarzeniowe, wspomaga walkę z wolnymi rodnikami, ponadto wykazuje intensywne działanie antyseptyczne, przeciwzapalne, a także stymulujące krążenie i przeciwobrzękowe. Eliksir jest delikatny, leciutki, świetnie rozprowadza się po skórze, doskonale się wchłania pozostawiając skórę jedwabiście suchą.

Pojemność netto: 30ml

Najlepiej zużyć przed końcem: 1 rok do daty produkcji  

DLA KOGO?

Eliksir jest wyjątkowy ale jednocześnie uniwersalny – nadaje się do każdego rodzaju cery wymagającej nawilżenia, zarówno do typowo suchej, odwodnionej, wrażliwej, jak też mieszanej i tłustej, które także wymagają regularnego nawilżania. Doskonały do skóry dojrzałej, jak i młodzieńczej.

Przeznaczony szczególnie do pielęgnacji twarzy, ale także na szyję i dekolt. Świetnie sprawdzi się też jako odżywka na suche, zniszczone końcówki włosów czy do odżywienia i nawilżenia paznokci i skórek wokół paznokci. Ponadto, polecamy dodać 3-4 krople eliksiru do swojej ulubionej maseczki z naszej oferty – zwiększy to jej walory nawilżająco-odżywcze, maseczka będzie też wolniej zasychać.

AROMAT

Do eliksiru nie została dodana żadna nuta zapachowa, jednakże eliksir posiada bardzo subtelny aromat marcepanu. Eliksir może być stosowany przez osoby, które są wrażliwe na dodatek olejków eterycznych czy zapachowych, szczególnie w kosmetykach do twarzy. Zapewniamy więc całkowicie naturalne, cudowne doznania aromatyczne w trakcie aplikacji eliksiru.

EFEKT

Nawilżona, mięciutka, wygładzona skóra, o aksamitnym wykończeniu.

SPOSÓB UŻYCIA

Dla najlepszych efektów - zastosuj na lekko zwilżoną skórę – olejek zwiąże wodę i wprowadzi ją w głąb skóry, jednocześnie spowoduje to doskonały „ślizg” i rozprowadzenie eliksiru po delikatnej skórze twarzy bez potrzeby intensywnego wcierania go. Na jedną aplikację na twarz wystarczą 3-4 krople, na szyję i dekolt dodatkowo 4-5 kropli. Wkropl eliksir w zagłębienie dłoni, a następnie delikatnie wmasuj / wklep opuszkami palców w skórę.

ABY ZADBAĆ O JAKOŚĆ I JAK NAJDŁUŻSZĄ ŚWIEŻOŚĆ OLEJKU, ZALECAMY PRZECHOWYWAĆ GO W TEMPERATURZE PONIŻEJ 25 STOPNI CELSJUSZA, Z DALA OD ŹRÓDEŁ CIEPŁA.

B e e NATURAL. Tylko naturalne składniki.

Składniki: olej z pestek śliwek, olej szafranowy (z krokosza barwierskiego), witamina E, ekstrakt rozmarynu w oleju słonecznikowym

Ingredients: Prunus Domestica Seed Oil, Carthamus Tinctorius Oil, Tocopheryl Acetate, Helianthus Annuus Seed Oil & Rosmarinus Officinalis Leaf Extract  

Olej śliwkowy

Nierafinowany, tłoczony na zimno z pestek śliwek, o złotej barwie i naturalnym aromacie … marcepana (o mniejszej lub większej intensywności zapachu, w zależności od partii / zbiorów oleju)! To olej wyjątkowy, nie tylko ze względu na unikalny zapach. Jest tzw. bioolejem, zawiera bowiem ogromną ilość nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT) omega-9 (60-80%) i omega-6 (15-25%), jest doskonałym źródłem witaminy E, jest bogaty w witaminy z grupy B, beta-karoten oraz fitosterole. Nienasycone kwasy tłuszczowe są naturalnymi składnikami tzw. płaszcza lipidowego naszej skóry. Ich niedobór w skórze skutkuje znacznym osłabieniem właściwości ochronnych skóry, w rezultacie czego pojawia się suchość i łuszczenie się naskórka, wiotczenie, podrażnienia, zaczerwienie skóry, zwiększona jest podatność na stany zapalne, wypryski, dermatozy. Olej śliwkowy wybitnie korzystnie wpłynie więc na jakość skóry, zadziała regenerująco, przyspieszy odbudowę warstwy lipidowej skóry. Fitosterole zawarte w oleju wzmacniają włókna kolagenowe, hamują utratę wody, napinają skórę, poprawiają jej elastyczność, niwelują drobne zmarszczki. Przyspieszają regenerację naskórka, łagodzą podrażnienia.

Olej szafranowy

Pozyskuje się go z nasion rośliny zwanej zwyczajowo krokoszem barwierskim, w związku z czym zwany jest więc także olejem krokoszowym. Używamy oleju organicznego, tłoczonego na zimno i nierafinowanego. Jest obecnie i był w przeszłości tak cenny, że w starożytnym Egipcie jedynie faraon miał prawo do jego uprawy. Jest wyjątkowy w świecie olei roślinnych, bowiem zawiera największe stężenie kwasu linolowego (omega-6) oraz bardzo dużą dawkę witaminy E (ponad 30%).

Witamina E

Posiada silne właściwości antyoksydacyjne - dodawana do kosmetyków hamuje procesy starzenia się skóry, związane z niszczącym działaniem aktywnych form tlenu (wolne rodniki). Działa jako tzw. ''wymiatacz wolnych rodników'' (których powstawanie jest w dużym stopniu indukowane promieniowaniem UV), chroniąc i zapobiegając w ten sposób uszkodzeniom błony komórkowej i przedwczesnemu starzeniu się skóry. Witamina E ma także działanie przeciwzapalne - przyspiesza gojenie się ran i skutecznie wpływa na odtwarzanie się nowej tkanki. Ponadto chroni przed wysuszeniem, poprawia gospodarkę wodną naskórka, jego miękkość i elastyczność.

Ekstrakt z rozmarynu To cenny składnik kosmetyku, jest bowiem potężnym przeciwutleniaczem dzięki dużej zawartości karnozolu, kwasu karnozowego i innych silnych antyoksydantów. Wspomagają one walkę z wolnymi rodnikami, pomagają zapobiegać uszkodzeniom i starzeniu się skóry - w związku z wiekiem i różnymi czynnikami zewnętrznymi i wewnętrznymi. Ekstrakt ten wykazuje się też intensywnym działaniem bakteriobójczym, odkażającym i przeciwzapalnym. Doskonały do przedłużenia trwałości kosmetyku.

MM033

Specyficzne kody

EAN13
5903636960258
Komentarze (0)